🇺🇸SUA: Autoritățile federale îi caută pe ucigașii care au ucis 42 de măgari sălbatici…

Autorităţile federale îi caută pe cel/cei care au ucis 42 de măgari sălbatici, specie protejată, în deşertul californian Mojave.Atacul este considerat unul îndreptat asupra spiritului vestului american, iar făptaşii, pe capul cărora s-a pus o recompensă, vor primi un an de închisoare pentru fiecare animal ucis.

Din mai anul acesta şi până în prezent un număr de 42 de exemplare de măgari sălbatici, adulţi şi pui, au fost găsiţi împuşcaţi în comitatul San Bernadino, California. Este cel mai mare masacru de acest tip al speciei protejate federal. Animalele făceau parte dintr-un grup de 120 de exemplare. O parte din animale au fost surprinse în timp ce beau apă, fiind ucise cu tot cu puii lor, relatează Washington Post.

Animalele sunt considerate un simbol al Vestului american şi „parte a moştenirii noastre naţionale”, a spus un reprezentant al autorităţilor federale. „Vom urma orice pistă şi nu ne vom lăsa până nu vom aresta şi supune judecăţii pe cei responsabili pentru aceste ucideri crude şi sălbatice”, a spus acesta.

Biroul federal şi mai multe organizaţii de protecţie a animalelor au strâns deja o recompensă de peste 50.000 de dolari pentru cei care oferă informaţii de ajutor pentru prinderea celui/celor vinovaţi.

Activiştii şi-au dublat eforturile în ultimele zile pentru a împiedica ca şi alte exemplare să fie ucise, dar nu au încă suspecţi.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s