🇷🇴Victor Ponta: Pentru PRO România cel mai important lucru este existenţa unui „guvern funcţional”

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a declarat, luni, în Parlament, că este „o nebunie” faptul că premierul Dăncilă  vrea să aștepte 44 de zile pentru a se prezenta în Parlament, deoarece în această perioadă nu se pot ţine şedinţe de Guvern, având în vedere absenţa mai multor miniştri.„Nu, nu se poate 44 de zile. E o nebunie. E ceva ce nu a existat niciodată şi nu poate să existe, pentru că nu se pot ţine şedinţe de Guvern. Doamna Dăncilă nu înţelege şi nu cunoaşte, dar nu se pot ţine şedinţele de Guvern, nu are cine să semneze documentele. Nu au delegat cei trei miniştri demisionari nimănui. Dacă nu mă înşel, o să expire imediat şi interimatul la Interne. La Educaţie nu mai vorbesc. Nu există ministru, chiar dacă e ministrul Culturii, care girează. Dar începe anul şcolar luni şi nu avem ministru. Nu cred că s-a întâmplat vreodată aşa ceva”, a declarat Ponta, potrivit agerpres.ro.El a apreciat că fiecare zi în care PSD rămâne la putere, fără susţinere parlamentară, afectează în mod negativ imaginea social-democraţilor. .

Victor Ponta a subliniat că pentru PRO România cel mai important lucru este existenţa unui „guvern funcţional”.

Fostul prim-ministru a adăugat că îşi doreşte ca România să nu repete „greşeala gravă din 2009” şi în cel mult una – două săptămâni să existe un Executiv „care să se ocupe numai şi numai de guvernarea ţării”. El a apreciat că România se află într-o perioadă de criză.

Ponta a mai spus că, în acest moment, singura persoană care are atribuţiile constituţionale să formeze o nouă majoritate este preşedintele Klaus Iohannis, dar a menţionat că şeful statului aşteaptă probabil ca prim-ministrul să se prezinte în Parlament.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s