🇦🇺Australia: Schimbul climatic declarat “Urgenţă de Sănătate”…

Decizia a fost luată  de cea mai importantă organizaţie medicală de pe continent (AMA) în contextul “dovezilor ştiinţifice clare care indică un impact sever asupra pacienţilor noştri şi a comunităţilor, acum şi în viitor”.Astfel, Asociaţia Medicilor din Australia se aliniază deciziilor luate în acet an de Asociaţia Medicilor din Statele Unite, Colegiul Medicilor din Statele Unite şi Asociaţia Medicilor din Marea Britanie, dar şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în 2015.

“Nu există niciun dubiu că schimbările climatice reprezintă o urgenţă de sănătate. AMA acceptă dovezile ştiinţifice legate de criza climatică şi impactul său asupra sănătăţii şi bunăstării umane. Schimbările climatice vor provoca prejudicii şi decese în urma înmulţirii evenimentelor meteorologice severe.

Schimbările climatice vor provoca o creştere a riscului de transmitere a bolilor transmise prin vectori. Schimbările climatice vor cauza insecuritate alimentară în urma declinului recoltelor agricole. Schimbările climatice vor provoca o incidenţă mai mare a problemelor de sănătate mintală”, spune preşedintele AMA, Tony Bartone.

În Australia, cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră a crescut în fiecare an de când guvernul Abbott a anulat o taxă pe emisiile de carbon după venirea la putere în 2013.

O coaliţie a grupurilor medicilor, printre acestea numărându-se Colegiul Regal al Medicilor din Australia şi Asociaţia Studenţilor la Medicină din Australia, a adresat în luna aprilie o scrisoare deschisă partidelor politice din această ţară prin care a atras atenţia asupra ”impactului semnificativ şi profund” al schimbărilor climatice asupra sănătăţii şi bunăstării.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s