🇬🇧Londra: Boris Johnson a pierdut majoritatea parlamentară!

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marți majoritatea în Parlament după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid.Parlamentarul Phillip Lee a anunțat că își da demisia din partidul condus de Boris, și se alătura ca membru al Partidului Liberal Democrat. El și-a anunțat demisia chiar în timpul discursului pe care premierul Boris Johnson îl susținea în Camera Comunelor.

„Am ajuns la concluzia că nu este posibil să servesc interesele alegătorilor și ale țării ca membru al Partidului Conservator”, a spus parlamentarul prin intermediul unui comunicat.

„Guvernul conservator promovează în mod agresiv un Brexit dăunător (…). Acesta pune în mod inutil în pericol viețile și nivelul de trai, dar și integritatea Marii Britanii”, a adăugat acesta, potrivit Mediafax.

În discursul susținut în Camera Comunelor, premierul Boris Johnson a declarat că își dorește continuarea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar, dar a spus că planurile unor parlamentari conservatori de a bloca din punct de vedere legal un Brexit fără Acord pe 31 octombrie va „distruge orice șansă de a negocia un nou Acord”.

Partidului Laburist, este principala formațiune de opoziție a unei ieșiri fără acord a Regatului din familia europeană, liderul partidului a declarat, în urma demisiei lui Lee, că partidul lui Boris Johnson „nu are mandat, nu are morală și, începând de astăzi, nici majoritate”.

Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s