🇷🇴Dan Chitic: “Iohannis a comis o trădare în sens strict penal”…

Președintele Partidului Alianța Națională, Dan Chitic, a reacționat in termeni extremi de duri la adresa președintelui Klaus Iohannis după informațiile apărute în presă și în mediul virtual despre presupuse acte despre resursele naționale pe care Iohannis le-ar fi semnat.”Dacă KW Iohannis a intrat în contact cu vreo “putere străină” sau a semnat vreun act cu aceasta în scopul cedării resurselor naționale în favoarea unei “puteri străine”, știrbind astfel suveranitatea națională prin subminare economică și/ sau aservire față de o “putere străină”… atunci KWIohnnis a comis o trădare”, arată avocatul.

Klaus Iohannis a comis o trădare în sens strict penal” și asta ”chiar dacă “puterea străină” este un aliat”. Codul Penal ”nu distinge între aliați și dușmani”, explică avocatul promovat de propaganda ruseasaca

”Mai exact a comis o înaltă trădare! Vezi Art 398 rap. la 394 Cod penal!”, scrie Dan Chitic, completând ”Trădarea este forma supremă de corupție… Înalta Trădare fiind cea mai josnică faptă pe care o poate săvârși împotriva țării sale un cetățean, cetățean care se autointitulează în cazul ăsta “șef al statului””.

”Așa că… Dacă nu va avea încă un mandat de 5 ani de Președinte, sper măcar să aibă un mandat de cel puțin 15 ani… un mandat de executare!

Dan Chitic îl citează pe economistul Dan Diaconu: ”Şpaga din Marea Neagră nu e totul, ci doar introducerea. Asta pentru că aţi uitat că mai sunt multe chestiuni lăsate în coadă de peşte, cum ar fi, de exemplu, şisturile”.

”De-aceea s-a picat la învoială pe o nouă lege a minelor, în care exploatarea resurselor naturale să devină obligatorie, iar statul să fie obligat să scoată la licitaţie orice perimetru din care se poate exploata ceva (…) noua lege va veni la pachet cu desfiinţarea noţiunii de redevenţă care, cică e perimată”, scrie Dan Diaconu.

Dan Chitic întreabă dacă se confirmă informațiile publicate de jurnalistul Ambrus Bela conform cărora Iohannis ar fi semnat cu preşedintele Trump acordul de exploatare a gazelor din Marea Neagră de către Exxon? Caracterul imperativ al abrogării redevenţelor suplimentare impuse prin Legea Offshore deoarece… ”trebuie să ne respectăm parteneriatele strategice”?.

Sau că ideea de bază ar fi e ca ”UE va beneficia de gaze la preţ redus dacă am permite Exxon să exploateze gazele din Marea Neagră, întreaga UE ar scăpa de dependenţa de Rusia”?

De aceea, ar ”trebui abrogată Legea Offshore care suprataxează tranzitul de gaze din Marea Neagră spre UE, chiar dacă iniţial România nu va câştiga mare lucru, va cîştiga UE care va importa gaze la preţ redus şi astfel va câştiga şi România respectul partenerilor noştri”, se arată în informația la care face referire Dan Chitic.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s