🇷🇴Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului: O medalie de 🥇🥈🥈🥈Aur și trei de Argint pentru România!

Lotul olimpic al României a înregistrat o nouă performanţă la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), obţinând o medalie de aur şi trei medalii de argint la ediţia din acest an.Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN, Constantin-Petrişor Ciauşescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gib  Mihăescu” din Drăgăşani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur.

Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Ştefan Dimitriu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov) şi Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea ce Bătrân” din Constanţa), şi-au adjudecat medaliile de argint.

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare).

Selecţia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naţionale „Ştiinţele Pământului”, desfăşurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă”, a transmis MEN.

La a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Daegu, în Coreea de Sud, au participat 163 de elevi din 41 de ţări.

 Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s