🇺🇸🌪💦⛈Uragan Dorian: Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața și 13.000 mi de case au fost înghițite de ape!

Uraganul Dorian continuă să lovească cu vânturi feroce Bahamas, de mai bine de 24 de ore.Cel puțin 5 oameni au murit și 13.000 de case sunt distruse complet sau avariate. Apa oceanului a pătruns pe uscat, în unele locuri a ajuns la acoperișurile caselor și, împreună cu vântul, a provocat o catastrofă fără precedent.

Furtuna a mai scăzut în intensitate, este acum uragan de categoria 4, dar situația rămâne extrem de periculoasă.

Vârtejul uriaș are rafale extrem de puternice – de peste 260 de kilometri pe oră, dar se deplasează foarte încet, aproape în pas de om. Este așteptat spre sfârșitul zilei de marți sau miercuri în sud-estul Statelor Unite. Întâi se va face simțit în Florida, apoi în Georgia și Carolina de Sud.

„Ferestrele sunt sparte, iar acum apa intră pe acolo. Prin ferestrele mari pe care le vedeți acolo. Apa e peste tot. Bucătăria e distrusă. Apa a ajuns până la nivelul dulapurilor. Totul e în ruine. Podelele de lemn s-au desprins de podea. E un dezastru”, spune o persoană afectată.

„Fereastra dă spre laterala casei. Sandra Gutierez, dacă te uiți, poți să-ți vezi casa în depărtare. În mare parte e sub apă. Acum, uitați aici în spatele casei. Casa din depărtare e jumătate sub apă.

Pe partea asta, puteți vedea, casa frumoasă pe care și-au ridicat-o vecinii noștri… Dumnezeule! E aproape toată sub apă. Pare să nu se mai termine”, spune o altă persoană afectată.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s