🇷🇴Un mic baronaș în devenire: Un deputat USR și-a trecut filiala USR Galați pe persoană fizică…

”Sorin Țiței, cel mai experimentat jurnalist gălățean, ii face un portret micului baronaș în devenire de la USR, deputatului Rodeanu.Legăturile USR Galați cu echipa fostului primar Stan sunt flagrante”, scrie ziaristul de investigație Silviu Mănăstire pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”.

”Bogdan Rodeanu, odată văzut deputat, a uitat complet de transparența pe care o datorează electoratului local și de faptul că și-a asumat dezvoltarea filialei politice. Rezultatul foarte bun la alegerile europarlamentare se datorează, în primul rând, entuziasmului colegilor de la Plus și mai puțin faptului că Rodeanu a ieșit de câteva ori în stradă, în campania electorală”, se arată în articolul la care face referire Silviu Mănăstire, semnat de Sorin Țiței în nepasadegalati.ro.

”Fără o strategie de atragere a unor personalități locale în filiala pe care o conduce și într-un evident conflict cu colegul bucureștean, senatorul Dârcă, deputatul Rodeanu s-a limitat doar la a lăsa să scape faptul că i s-au alăturat doi prieteni: un liberal și un atânat de la UNPR. Asta, aruncată pe Facebook, acolo unde scribălăul său îi dedică rânduri întregi pe care nu le citește nimeni.

De presa locală, așa fragilă cum este la Galați, s-a ferit ca de foc. Are și un motiv special, în acest sens. Portofoliul secret al filialei USR îl ține la loc de cinste pe Aurel Vlaicu, fostul ginere și city manager al ex-primarului Marius Stan. De peste un an, Bogdan Rodeanu îl are angajat secret la cabinetul său parlamentar pe Vlaicu, individ pe care speră să-l arunce în lupta pentru Primăria Galați. De lansarea lui Aurel Vlaicu se ocupă alt prieten al lui Rodeanu, Cristian Chiru, personaj care ne-a delectat, pe Facebook, cu vreo trei interviuri cu fostul ginere al lui Marius Stan. Filiala locală USR iese din starea de opacitate impusă de Rodeanu doar la vizitele unor colegi aflați la conducerea partidului, așa cum s-a întâmplat recent cu președintele Dan Barna.

Grav este faptul că membrii de rând ai filialei locale sunt tratați ca unelte politice bune de folosit într-o logică de campanie. Astfel, deputatul Bogdan Rodeanu – vicepreședintele Comisiei de Apărare și Ordine Publică, nu a reacționat în Parlament atunci când mai mulți colegi de filială au fost anchetați penal într-un dosar cu evident iz politic, în care acuzația adusă tinerilor politicieni este că au perturbat mitingul PSD din 11 mai a.c.

Pentru zona pe care o reprezintă, Galațiul, deputatul Rodeanu a încercat o șemecherie de imagine: a realizat un filmuleț animat despre zonele metropolitane, dar nu a reușit să miște cu nimic proiectul ce prevede zona Galați-Brăila, care necesită o lege specială. Astfel, a ratat o oportunitate de a-și lipi imaginea de podul ex-premierului Mihai Tudose. Mai mult, atunci când a realizat că strugurii sunt acri, deputatul Rodeanu a înfierat cu mânie proletară proiectul metropolitan Galați-Brăila”, mai scrie jurnalistul gălățean Sorin Țiței.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s