☄️Un asteroid gigant, mai mare decât Turnul Eiffel, va trece în viteză pe lângă Pământ vineri…

Asteroidul denumit GT3 2019 este aproape la fel de mare cât un zgârie-nori, cu un diametru de 1.247 de metri, și va trece în viteză mare pe lângă Pământ, la 30.500 de mile (aprox. 50.000 km) pe oră, potrivit RT.Dacă s-ar îndrepta direct către planeta noastră, ar fi prea mare pentru a se dezmembra în atmosferă și s-ar prăbuși pe pământ, provocând probabil daune masive.

Asteroidul se va încadra în 0,04996 unități astronomice, urmând să ajungă la în jur de 4,6 milioane de mile distanţă de Pământ, ceea ce îl plasează în categoria „potențial periculoas” (PHA,„potentially hazardous asteroid”), utilizată de astronomi pentru a caracteriza unele obiecte din apropierea Pământului care s-ar putea apropia „ameninţător” de planeta noastră, după cum explică Centrul NASA pentru studierea Obiectelor Apropiate de Pământ (CNEOS).

„Vizita” asteroidului GT3 2019 vine la doar câteva săptămâni după o altă „întâlnire” cu un asteroid „city-killer”, denumit 2019 OK, pe care oamenii de știință l-au detectat doar cu câteva ore înainte ca acesta să treacă pe lângă Pământ.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Carmen Avram Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s