🇺🇸🌪Uragan Dorian: Bilanțul victimelor mortale in Bahamas a ajuns la 33, bilanțul va urma însă sa crească in urmatorele ore!

Treizeci și trei de persoane au murit în urma trecerii uraganului Dorian prin Bahamas, a anunţat, joi, premierul arhipelagului, Hubert Minnis, la CNN, relatează AFP.Minnis a declarat că evenimentul meteorologic a produs ”o devastare care se va simţi timp de mai multe generaţii”.

Circa 70.000 de persoane din Bahamas au ”nevoie imediată” de ajutor umanitar, a anunţat ONU.

După Bahamas, Dorian a ajuns în Carolina de Nord şi Carolina de Sud, cu viteze mari ale vântului şi ploi torenţiale care au provocat pene de curent pe suprafeţe mari.

Duane Sands, ministrul Sănătăţii din Bahamas, a declarat pentru publicaţia The New York Times că numărul morţilor „ar putea fi cutremurător”.

Miercuri, premierul Minnis a declarat, la întoarcerea sa dintr-un tur aerian deasupra regiunii Abaco, zona cel mai grav afectată de uragan, că estimează că aproximativ 60% dintre casele de acolo au fost distruse.

Uraganul Dorian, a doua cea mai puternică furtună tropicală înregistrată vreodată în Atlantic, rămâne „extrem de periculos” deşi în acest moment intensitatea fenomenului a scăzut până la nivelul unui uragan de categoria a 2-a.

Intensitatea uraganului s-a diminuat după ce a lovit arhipelagul Bahamas şi se îndreaptă spre statele americane Carolina de Sud şi Carolina de Nord. Centrul Naţional pentru Uragane a transmis joi spre vineri noapte că ochiul uraganului Dorian este foarte aproape de zona Cape Fear din Carolina de Nord şi la aproximativ 65 de kilometri sud de oraşul Wilmington. În zona de coastă a Carolinei de Nord se înregistrează rafale de vânt cu viteze de până la 120 de km/h.

Peste 223.000 de persoane au rămas fără energie electrică în sud-estul Statelor Unite din cauza uraganului.

Meteorologii americani au avertizat că există un risc ridicat de inundaţii în Charleston şi în alte zone din cauza precipitaţiilor abundente.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Carmen Avram Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s