🇷🇴Fugarul Sebastian Ghiță cere despăgubiri de un milion de lei de la foștii procurori Onea și Negulescu…

Sebastian Ghiță, care a fugit din România, deși era sub control judiciar și avea o interdiciție în acest sens, s-a constituit parte civilă în dosarul foștilor procurori DNA, Lucian Onea și Mircea Negulescu, potrivit cererii formulate în acest sens de fostul deputat PSD și consultată de G4media.ro.Sebastian Ghiță solicită un milion de lei, reprezentând „despăgubiri materiale pentru repararea prejudiciului nepatrimonial produs și imputabil celor doi inculpați”. Fostul deputat susține că, prin dosarele întocmite, cei doi procurori i-ar fi afectat grav și semnificativ dreptul la onoare, la reputație, demnitate și imagine și ar fi reprezentat, în realitate, un mecanism represiv declanșat împotriva sa.

În aceeași cerere, Sebastian Ghiță susține că, „în pofida mediatizării activității nelegale desfășurate de cei doi inculpați”, este perceput încă drept un infractor de „rang înalt”.

Lucian Onea și Mircea Negulescu, foști procurori DNA, erau trimiși în judecată, în luna iulie, de către Secția Specială, pentru că l-ar fi determinat pe fostul deputat Vlad Cosma să contrafacă probe împotriva lui Sebastian Ghiță, amintește G4media.ro.

Secția Specială susține că procurorii Onea și Negulescu i-ar fi dat lui Cosma un înscris olograf pe care Ghiță își notase nume și sume de bani cheltuite în Republica Moldova ca acesta să li-l trimită prin poștă. Altfel spus, magistrații l-ar fi pus pe Cosma în situația de a planta probe, care să-l incrimineze pe Ghiță. Mai departe, Onea și Negulescu l-ar fi anchetat pe actualul fugar pentru coruperea alegătorilor din Republica Moldova pentru ca aceștia să voteze cu Victor Ponta la alegerile prezidențiale din 2014. 

Mai mult decât atât, amintește sursa citată, cei doi procurori DNA l-ar fi convins pe Cosma să falsifice niște tabele cu nume de alegători din Moldova și să fabrice astfel probe împotriva lui Ghiță.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Carmen Avram Ionescu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s