🇷🇴Invitat de un individ in vacanță, un orădean a fost incinerat!

Procurorii din Oradea anchetează un decesul unui bărbat, în vârstă de 87 de ani,  survenit în condiții bizare.Aceștia au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.Bătrânul a fost invitat să petreacă o sptămână la munte, în casa unui tânăr căruia urma să-I vândă un teren.

Văzând că nu se mai întoarce, apropiații bătrânului au sesizat autoritățile, iar polițiștii au descoperit că, între timp, bătrânul decedase și fusese  deja încinerat. Potrivit digi24.ro, reprezentanții crematoriului din Oradea, unde a avut loc incinerarea, susțin că ei și-au făcut treaba legal, pentru că aun primit toate  documentele necesare. Conform certificatului de deces, bătrânul a încetat din viață pe 31august.

Bătrânul orădean Alexandru Lokoshazy avea 87 de ani și locuia într-un bloc din oraș. Era expert auto autorizat și proprietarul mai multor terenuri în oraș și în apropierea acestuia.

La mijlocul lunii august, bătrânul a fost invitat în casa de vacanță a unui bărbat cu care negocia vânzarea unor parcele de pământ.

„Era fericit că îl duce la o cabană pe valea Brătcuței, să stea acolo o săptămână și ceva, să fie la aer rece, pentru că a zis, e cald la bloc”, spune un cunoscut al bărbatului.

Ultima care a vorbit cu bătrânul a fost o vecină, a doua zi după ce acesta plecase de acasă.

„Nu mi-a plăcut cum a vorbit. Așa, de abia vorbea. Ultimele cuvinte: doamna Moraru, o să ne întâlnim. Când ajung sun la dumneavoastră la interfon”, spune vecina.

„A fost însoțit de casa funerară care l-a adus la noi, casă cu care noi colaborăm, a avut toate documentele necesare din punct de vedere legal incinerării. Cererea de incinerare la care am făcut eu referire face să nu fie neapărat nevoie de prezența membrilor familiei. Ei nu întotdeauna doresc să participe”, spune Dorin Gherghev, administratorul crematoriului din Oradea.

Polițiștii l-au identificat pe bărbatul de 38 de ani care îl invitase pe bătrân la munte. Îl dusese în comuna Roșiori, la 30 de kilometri de Oradea, și ceruse primăriei să îl înregistreze.

„Atât a spus că vrea să îi schimbe domiciliul domnului la adresa lui. Asta a fost cu aproximativ două săptămâni înainte să apară cu decesul respectiv”, spune angajat al primăriei Roșiori .

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Ghicioi Mariana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s