🇷🇴Cazul fetiţei de 13 ani din Olt, agresată sexual de şoferul microbuzului școlar, a ajuns la Cotroceni!

Klaus Iohannis a trimis petiţia făcută de mama copilei către Inspectoratul General al Poliției Române.Toate acestea după ce Alexandra a fost umilită de procurorul fugar Cătălin Zăvoianu, șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. Acesta și o subordonată au decis clasarea cazului.

Mama copilei de 13 ani a făcut plângere penală împotriva şoferului de pe microbuzul şcolar pe care l-a acuzat că i-a agresat fiica. Fata i-a povestit mamei sale cum bărbatul de 60 de ani a pipăit-o şi a sărutat-o cu forţa, iar mai apoi i-a dat o ciocolată.

“A intrat în magazin, el a pipăit-o, a pupat-o, a intrebat daca are iubit, fetiţa i-a răspuns “nu, si atunci el i-a zis “te invat eu sa iubesti cu adevarat”. A pupat-o cu forta. (…) A venit fetiţa acasă, mi-a povestit ce s-a întâmplat, iar eu am sunat-o pe directoarea şcolii şi pe un domn poliţist de aici de la noi, aveam numărul lui ca nu stau aici, nu-i gasim şi mi-a spus să vin luni. (…) Luni la ora 8 am sunat şi am întrebat dacă este la secţie, să vin cu fetiţa, sunteti la sectie, el zice “Nu, veniţi miercuri”. Femeia spune că a apucat-o plânsul şi a întrebat de ce tocmai miercuri şi că l-a rugat să facă ceva. “N-am ce să-ţi fac, vino miercuri!”, mi-a spus poliţistul. Atunci am sunat la 112, au venit în 20 de minute. Ne-au luat declaraţii dupa care ne-au chemat la politie. (…) Am spus şi de alte fete, le-a chemat şi pe ele, au fost audiate în prezenţa unor avocaţi din oficiu. La altele a fost mai grav decât în cazul fetiţei mele, le-a cerut să aibă relaţii cu el, le-a bagat mâna în pantaloni, pe sub tricou”, a povestit mama fetei, la România TV.

Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. Acolo, fetiţa a fost umilită de procurorul Zăvoianu și procuroarea Mariana Măceșanu. Alexandra spune că procuroarea i-a vorbit aspru, iar mai apoi a întrebat-o de ce a acceptat ciocolata de la bărbat, pentru că asta înseamnă că i-a plăcut să fie atinsă de el.

“Procuroarea mi-a vorbit foarte aspru, de parcă eram de vină pentru ceva. I-am spus că, după ce m-a sărutat cu forța în magazin și mi-a pus mâna pe sâni, Nicolae Mihai mi-a dat o ciocolată. Am luat-o și am plecat, de teamă să nu mă închidă în magazin, cum am auzit că au pățit alte fete. Procuroarea m-a întrebat: Și de ce ai luat ciocolata, Alexandra? Înseamnă că ți-a plăcut”, a povesit copila.

Procurorii au clasat mai apoi dosarul pe motiv că atinsul copiilor pe sâni, pe fese și pe picioare nu este prevăzut de legea penală.

Disperată, mama Alexandrei a făcut o petiţie pe care i-a trimis-o preşedintelui Klaus Iohannis. Administraţia Prezidenţială a trimis documnetul la Inspectoratul General al Poliţiei Române.

“Cum copilul meu a fost traumatizat aşa să păţească şi el. Copilul e traumatizat. Plânge, îi transpira mâinile, nu mananca”, a mai spus mama.

Şi alte copile au trecut prin asta. Din 15 fetiţe agresate, doar 5 au depus însă plângere. Celalate familii nu au vrut să se pună rău cu primăria, spune mama Alexandrei.

Sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s