🇷🇴Dăncilă: Săptămâna viitoare mergem in Parlament, am găsit soluții legale să ieșim din acest blocaj!

Pesediștii au votat în Cex pentru un Guvern „restructurat sau remaniat” la 19 portofolii, plus premierul, iar votul se va da în Parlament miercurea viitoare. Totodată au decis ca marțea viitoare să mai aibă loc un Cex.Numărul miniștrilor va fi redus de la 27 la 20, inclusiv premierul. Votul de încredere din Parlament va fi precedat de o nouă ședință a CEx al PSD, care va avea loc marți.

Principalele declarații ale premierului:

– „Am abordat mai multe subiecte de interes pentru PSD, dar și pentru țară. Am vorbit despre strângerea de semnături, colegii mi-au spus că avem 1,8 milioane de semnături. Procesul e în desfășurare.”

– „Am discutat și despre desemnarea unui purtător de cuvânt al PSD. Cu unanimitate a fost desemnat Valeriu Steriu, deputat. Am vorbit despre deplasările în județe, am fost cu echipa în mai multe județe. Vrem până la campanie să mergem în majoritatea lor să ne vedem cu activul de partid și cu cetățenii.”

– „Am vorbit și despre sedința de Guvern și am arătat că dincolo de barierele pe care președintele le pune în calea activității guvenamentale am găsit soluție să vin în sprijinul românilor care vor ca acest Guvern să pună în aplicare programul de guvernare.”

– „Solicit tutor membrilor PE să susțină candidatura Rovanei Plumb, pentru că e in interesul României. Dacă am văzut membri PE care s-au poziționat contra propriei țări, cred că mesajul de unitate trebuie avut în vedere. Trebuie să avem în prim-plan imaginea României și cum ar fi perceput un deputat roman care vine cu atacuri la adresa candidatului nostru la CE.” 

– „Am decis ca săptămâna viitoare să merge în Parlament. Am subliniat mereu că nu ne e teamă. Vom merge în Parlament și vom vorbi cu partidele să obținem votul de încredere.”

– „Subliniez că ne dorim votul de încredere al Parlamentului, dar dacă nu-l obținem, Guvernul nu cade.”

– „Am vorbit și de un Guvern restructurat și de o simplă remaniere. Nu ne-am hotărât încă.”

– „Nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Știm că e un element foarte important, dar cred că e important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere.

Am vorbit ca, în eventualitatea în care mergem pe restructurare, vor fi 19 ministere plus premier.”

– „Dacă săptămâna viitoare venim în Parlament, cred că până miercurea viitoare decidem. A fost dat un vot în CEx, conform căruia Pro România nu trebuie să intre la guvernare.”

– „Ne bucurăm dacă parlamentari de la Pro România susțin Guvernul. Credem că Guvernul ar trebui susținut de toți parlamentarii care cred că România are nevoie de stabilitate.

Îl susținem în continuare pe Meleșcanu și cred cu tărie că mâine (n.r – marți) va fi ales președinte al Senatului. Când vorbim, ne ținem de promisiune. Am vorbit de candidatura sa și vom merge până la capăt.”

– „Sunt convinsă că Iohannis a încălcat Constituția, pentru că a refuzat interimatele, dar trebuie lămurit acest lucru la CCR.”

– „Am găsit soluții legale să ieșim din acest blocaj (guvernamental). Nu mi-e frică de o moțiune de cenzură. Dacă nu mi-e frică să merg în Parlament cu restructurare, de ce mi-ar fi frică de o moțiune de cenzură?”

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s