🇷🇴ÎCCJ a anulat procesele de corupție ale fugarului Ghiță și fostului premier Ponta!

Procesele de corupție ale fostului premier PSD Victor Ponta și fugarului Sebastian Ghiță – fost deputat PSD, fugit de aproape 3 ani în Serbia -, care aveau termen, luni, la ÎCCJ, au fost amânate de judecători, deoarece Curtea Constituțională a României (CCR) nu a  motivat de două luni decizia privind completurile de 3.În data de 3 iulie, judecătorii CCR au decis, cu 5 voturi “pentru” și 4 împotrivă, că au fost ilegal constituite toate completurile de 3 judecători, astfel că procesele se reiau de la zero.

Astfel, ÎCCJ a fost nevoită să decidă rejudecarea dosarele lui Victor Ponta (achitat inițial  de un complet de 3 judecători), Sebastian Ghiță (achitat),  Darius Vâlcov (condamnat la 8 ani de închisoare), Elena  Udrea (condamnată la 6 ani de închisoare), Alina Bica (condamnată la 3 ani și 4 luni), Dan Șova (condamnat la 3 ani cu executare), Andreea Cosma (condamnată la 4 ani de închisoare) și a altor corupți de rang înalt.

Luni, președintele completului de judecată care judecă unul dintre dosarele de corupție ale fugarului Ghiță a anunțat că așteaptă motivarea Curții Constituționale.

Nu au fost audiați martori, însă polițiștii de la IPJ Prahova au fost sancționați deoarece nu au adus martorii citați pentru audieri în dosar la termenul din 3 iunie, de către judecătorul Iulian Dragomir.

“Cei de la IPJ Prahova au fost sancționați disciplinar pentru neaducerea unor martori din dispoziția instanței supreme”, a anunțat instanța. 

Următorul termen acordat în acest proces este pentru 7 octombrie.

Este vorba despre dosarul în care fostul deputat PSD Sebastian Ghiță este acuzat că i-a dat mită fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.

Dosarul a  fost trimis în judecată în iulie 2015, Ghiţă și Bădescu fiind acuzaţi de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Potrivit DNA, în 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar a municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, sponsorizat de acesta, o finanţare nerambursabilă suplimentară din bugetul local, în valoare de 1.500.000 de lei.

Pentru alocarea finanţării, Bădescu a pretins şi primit de la Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de fostul deputat PSD, la acea dată doar afacerist, un imobil în Ploiești, în valoarede 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat doar 124.000 de lei.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s