🇷🇴Blonda lui Tăriceanu a fost dată afara din Guvern de Dăncilă!

Premierul Viorica Dăncilă a eliberat din funcţie mai mulţi secretari de stat ai ALDE, potrivit unor hotărâri publicate în Monitorul Oficial.Printre aceştia se numără Andreea Lambru, secretarul adjunct al Guvernului, şi Magdalena Grigore, secretar de stat la Externe, ambele propulsate politic de Călin Popescu Tăriceanu. Deciziile vin la trei săptămâni de când ALDE a ieşit de la guvernare.

Maria Magdalena Grigore a avut o ascensiune politică fulminantă: a început ca secretară a deputatului liberal Carol Kovacs în anii 2000. Ulterior, a devenit şefa de cabinet a unui alt deputat PNL, Mircea Ciopraga. Încă de când era studentă, a fost numită în Consiliul de Administraţie al Tarom. Evident, cu proptele politice. Decizia a fost semnată de Ludovic Orban, pe atunci ministru al Transporturilor. În 2008, la un an de la terminarea facultăţii, PNL a instalat-o şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Bucureşti, care administra 2.500 de kilometri de drumuri naţionale. În 2014, după ruperea USL, Magdalena Grigore a părăsit PNL şi a plecat alături de Călin Popescu Tăriceanu în ALDE pentru a susţine Guvernul Ponta. Aşadar, a rămas în tabăra Puterii. În 2017, imediat după ce PSD intră la guevernare alături de ALDE, Maria Magdalena Grigore a fost numită de premierul Sorin Grindeanu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Iar de la transporturi la diplomaţie n-a fost decât un pas. În vara anului trecut, premierul Viorica Dăncilă a numit-o secretar de stat în MAE.

Andreea Lambru, secretarul general adjunct al Guvernului, a fost eliberată din funcţie la cerere. Lambru ocupă şi un post în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, deci trecerea în Opoziţie i-ar tăia două venituri consistente, ambele de la stat. La fel ca Maria Magdalena Grigore, Andrea Lambru e un alt produs al clientelismului politic. În perioada 2009-2011, Lambru a fost şefa de cabinet a lui Radu Stroe, secretar general al PNL. În noiembrie 2012, la numai 27 de ani, a fost numită secretar general adjunct al Guvernului (SGG) de premierul Victor Ponta. Doi ani mai târziu, a plecat cu Tăriceanu în ALDE şi a ajuns din nou adjunct la SGG după alegerile din 2016.

Articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s