🇪🇦Pană de curent în toată insula Tenerife. Nimic nu mai funcţionează, sunt afectaţi zeci de mii de turişti şi 900.000 locuitori…

O pană de curent fără precedent a lăsat fără curent întreaga insulă spaniolă Tenerife, o populară destinaţie turistică. Fornizorul de electricitate anunţă că remedierea avariei va dura cel puţin şase ore.Consiliul Local din Santa Cruz de Tenerife informează că există o întrerupere generală a alimentării cu energie electrică în „întreaga insulă” Tenerife, care are peste 900.000 de locuitori. „Am mobilizat efective de la poliția locală, pentru a facilita traficul în Santa Cruz, în absența semafoarelor. Cerem prudență și liniște”, se arată într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare a primăriei.

Pana de curent s-a produs la ora locală 13.12 (ora 15.12, ora României), iar Endesa, furnizotul de energie electrică, anunţă că pentru remedierea situaţiei sunt necesare cel puţin şase ore. Deocamdataă nu a fost dată publicităţii o cauză a avariei.

Aeroporturile şi spitalele funcţionează deocamdată pe baza generatoarelor. Cotidianul El Dia de Tenerife scrie că ultima pană majoră de curent în insulă a fost semnalată în anul 2010. Pana de curent a durat atunci cinci ore.

Articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s