🇷🇴Jurnalistul Lucian Mîndruță a participat la strângerea gunoaielor de pe marginea drumurilor din câteva sate…

Lucian Mîndruță: Am strâns gunoaiele cu niște voluntari într-un sat. La birt, vine o femeie și îmi spune: „Păi să veniți și la noi pe uliță”Împreună cu un grup de voluntari din comunitatea sa de cicliști și cu câțiva angajați de la o firmă de salubritate, aflați în timpul lor liber, jurnalistul Lucian Mîndruță a participat recent la strângerea gunoaielor de pe marginea drumurilor din câteva sate. Invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, Mîndruță a povestit cum, la finalul acțiunii de curățenie, o femeie din sat l-a întrebat dacă nu poate merge, cu voluntarii, să strângă gunoiul și pe ulița unde locuia aceasta.

„Un sat mai încolo am trecut prin localitate și am strâns gunoaie. La întoarcere, m-am oprit la birtul satului să îmi iau ceva de băut. Și vine o doamnă la mine: «Ce faceți, maică, aici? » Nu era o femeie în vârstă, era la 30-40 de ani, perfect capabilă de muncă. «Ce faceți?». «Păi am strâns pe aici ». « A, păi să veniți și la noi pe ulița aia, în dreapta ». «Voluntariatul » ei era la nivel verbal. Îmi spunea unde mai e de strâns. Cu asta m-a ajutat femeia de acolo din sat. Altă femeie a zis că «sunt destui disponibilizați din aștia care acum sunt asistați social, în sat, de ce nu îi pun pe ei? » Vorbeau ei, între ei. «E, păi da’ primarul nu poate să facă asta, pentru că nu îl mai votează oamenii»”

Întrebat de Lucian Mîndruță de ce nu îi amendează pe oamenii care aruncă gunoaie, primarul din Lipia, unul dintre satele unde jurnalistul a participat la acțiunea de curățenie, i-a spus că, atunci când i-a amendat, Curtea de Conturi i-a imputat lui amenzile neîncasate. 

„Am discutat cu primarul din Lipia si l-am întrebat, domne, oamenii aruncă gunoi, de ce nu le dați amendă? Păi le-am dat amendă anul trecut. Și? Păi și a venit Curtea de Conturi și mi-a reproșat că nu am colectat amenzile. Și acum cum să le colectez, că oamenii fie sunt săraci, fie nu vor să plătească amenzile. Și atunci Curtea de Conturi, zice primarul, mi-a imputat mie banii. Ca să înțelegi cât de strâmb funcționează statul român. Cât de stupid e în propriile legi, care se luptă unele cu altele. Ce credeți că a făcut primarul anul acesta? Nu a mai dat amenzi”, a povestit Lucian Mîndruță.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Sursa Replica.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s