🇷🇴Revoltător! Deputații își cumpara 15 autoturisme 4×4, “se anunța o iarna grea”!

Camera Deputaților vrea să cumpere, prin licitație deschisă, 15 autoturisme 4×4, suma maximă pentru achiziție fiind de 1.136.974 lei, echivalentul a circa 240.000 de euro.Parcul auto al Camerei are 104 autovehicule, cumpărate în anii 2005, 2013 și 2016, potrivit unui anunț publicat în SEAP, informează MEDIAFAX.

„În structura parcului auto sunt cuprinse 62 autoturisme Dacia Logan achiziționate în anul 2005, 50 autoturisme Dacia Duster achiziționate în anul 2013 și 2 autoutilitare Dacia Dokker achiziționate în anul 2016. Având în vedere vechimea autoturismelor Dacia Logan și uzura normală a acestora, unele din autoturisme au fost retrase din circulație. Pentru desfășurarea activității în condiții optime și pentru a satisface nivelui cerințelor instituției este necesară întinerirea parcului și achiziționarea de autoturisme noi”, prevede caietul de sarcini din anunțul în SEAP.

Autoturismele noi vor ajuta la desfășurarea activității Camerei Deputaților în condiții optime și „satisface cerințele instituției”, completează sursa citată.

„Autovehiculele fiind de generație nouă contribuie la reducerea costurilor de mentenanță, a consumurilor de carburant, precum și la creșterea siguranței rutiere” , mai notează secretariatul Camerei Deputaților în caietul de sarcini.

Anunțul de participare la licitație a fost postat pe 25 septembrie, iar data limită pentru depunerea intențiilor de participare la licitație este 21 octombrie. Contractul de achiziție pentru cele 15 autoturisme va fi încheiat pe o perioadă de doi ani, fără posibilitate de reînnoire, conchide sursa menționată.

Pe lista celor care vor beneficia de maşini noi au prioritate cei 12 membri ai Biroului Permanent şi preşedinţii celor 20 de comisii parlamentare. Intenţia conducerii Camerei este să cumpere câte un autoturism care să fie alocat fiecărei comisii, care să stea la dispoziţia tuturor membrilor.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s