­č笭čç║Ursula von der Leyen a cerut luni ├«nlocuirea rapid─â a candidatei Rom├óniei la functia de Comisar European!

Pre┼čedinta desemnat─â a Comisiei Europene a cerut luni ├«nlocuirea rapid─â a candida┼úilor Rom├óniei ┼či Ungariei, dup─â ce au fost respin┼či de Comisia JURI.Pre┼čedinta desemnat─â a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut luni ├«nlocuirea rapid─â a candida┼úilor Rom├óniei ┼či Ungariei, dup─â ce nominaliza┼úii celor dou─â ┼ú─âri pentru postul de comisar european au fost respin┼či de Comisia Afaceri juridice (JURI) a PE din cauza unor conflicte de interese, relateaz─â DPA.

Convorbirile preliminare cu guvernele de la Bucure┼čti ┼či Budapesta pentru avansarea unor noi nume au ├«nceput deja, potrivit purt─âtorului de cuv├ónt al Ursulei von der Leyen.

Ungaria a propus pre╚Öedintelui ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen un nou candidat pentru viitoarea sa echip─â, dup─â ce propunerea ini╚Ťial─â, Laszlo Trocsanyi, a fost respins─â, al─âturi de cea a Rovanei Plumb, de Parlaentul European, a declarat un oficial european, pentru AFP.

Este vorba de ambasadorul Ungariei la Bruxelles, Oliver Varhelyi, a precizat acesta. Intre timp România se zbate pe uscat.

Candidatul Ungariei pentru postul de comisar european pentru Extindere ╚Öi Vecin─âtate, Laszlo Trocsanyi, a picat la vot ├«n Comisia Juridic─â, la fel ca Rovana Plumb. ├Ämpotriva cadidaturii sale au votat 11 membri ai Comisiei JURI din Parlamentul European, 9 au votat pentru, 2 s-au ab╚Ťinut.

Redactor Sab─âu Ionela Pascu articol publciat de Doini╚Ťa F─âtu corespondent WordPress la Bruxelles

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s