🇭🇺Ungurii cu un pas înaintea românilor: Budapesta a venit deja cu o nouă propunere de comisar european…

Budapesta a fost nevoită să prezinte un nou candidat pentru functia de Comisar European pentru Extindere și Vecinătatea, asta după ce primul a fost respins definitiv de Comisia Juridică a Parlamentului European. O decizie similară a fost luată și în cazul Rovanei Plumb.Candidatul Ungariei pentru postul de comisar european pentru Extindere și Vecinătate, Laszlo Trocsanyi, a picat la vot în Comisia Juridică, la fel ca Rovana Plumb. Împotriva cadidaturii sale au votat 11 membri ai Comisiei JURI din Parlamentul European, 9 au votat pentru, 2 s-au abținut.

Laszlo Trocsanyi a fost ministru al Justiției în guvernul Viktor Orban, calitate în care a girat atacurile la independența justiției criticate constant chiar de Comisia Europeană.Ungaria l-a nominalizat pe Oliver Varhelyi, ambasadorul Ungariei la Bruxelles, în locul lui Laszlo Trocsanyi, a cărei candidatură a fost respinsă de Comisia JURI a Uniunii Europene.

Ungaria a propus președintelui ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen un nou candidat pentru viitoarea sa echipă, după ce propunerea inițială, Laszlo Trocsanyi, a fost respinsă, alături de cea a Rovanei Plumb, de Parlaentul European, a declarat un oficial european, pentru AFP.

Este vorba de ambasadorul Ungariei la Bruxelles, Oliver Varhelyi, a precizat acesta.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s