🇷🇴Viorica Dăncilă: Opoziția și Iohannis au atacat in cei mai duri termeni numirea Rovanei Plumb in functia de Comisar European!

Premierul Viorica Dăncilă a susținut o declarație de presă, de la ora 19.00, la sediul PSD, după ce Rovana Plumb a fost respinsă în Parlamentul European pentru funcția de comisar european.Dăncilă a decis sa ii dea o replică președintelui Klaus Iohannis, care a invitat-o la negocieri pentru o nouă propunere de comisar european din partea României.

Principalele declarații ale premierul Viorica Dăncilă:

„Opoziția ne amenință cu o nouă moțiune de cenzură. Am mai văzut acest film, care nu s-a terminat bine pentru ei. Așa cum au venit acum 3 luni în Parlament făcându-se de râs la vot, așa vin și acum: fără program de guvernare, fără viziune și fără o echipă guvernamentală.

I-am văzut în ultimele săptămâni de nenumărate ori certându-se pe tema moțiunii. Nu i-am văzut însă, pe niciunii, semnând Pactul pentru bunăstare. Așa arată o alternativă de guvernare serioasă? Una care refuză să își asume că nu va mai tăia pensiile și salariile oamenilor, care jignește bugetarii și care anunță de luni de zile tăieri și concedieri?

Stimați colegi din opoziție, nu vă mai poate lua nimeni în serios când spuneți că vreți să guvernați. Și pare că nici voi nu vă luați în serios cu încă o moțiune oarbă, fără alternativă de guvern, fără program de guvernare și, așa cum curând vă veți convinge, fără susținere și voturi.

De aceea ultima moțiune nu a trecut și de aceea nu va trece nici aceasta. Pentru că oamenii de bună credință nu pot da un vot real de sprijin și susținere pentru NIMIC. Aroganța de care dau dovadă acum i-a mai costat o dată rușinea de a-și vedea picată la vot moțiunea mult trâmbițată. O vor trăi din nou, pentru că nu au învățat lecția responsabilității.

Ca să fie clar: această moțiune NU va trece!”, a declarat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a anunțat, la sediul PSD, că va propune un nou nume de comisar european, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI. Liderul PSD a răspuns și la propunerea lui Klaus Iohannis de a se consulta la Palatul Cotroceni pentru un nume care să reprezinte România în viitoarea Comisie Europeană.

”Îi răspund că voi veni de îndată, același “de îndată” cu care și dumnealui a decis să numească miniștrii interimari – conform deciziei CCR care a stabilit că președintele a încălcat Constituția”, a spus Dăncilă.

”Mă voi referi aici și la situația Rovanei Plumb din Parlamentul European, unde am văzut din partea președintelui și a partidelor de opoziție o campanie de denigrare și un atac asupra candidatului propriei țări de-o agresivitate fără margini și o lipsă de rațiune totală.

Vreau să fie clar tuturor: Comisia JURI, prin decizia sa de astăzi, se află la originea unui conflict între legislația națională din România și cea europeană, conflict ce depășește competențele înscrise în Regulamentul de Procedură al Parlamentului, precum și în Tratatul UE.

Conform legislației naționale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese. În legislația europeană, un astfel de cadru nu numai ca nu este clar reglementat, dar situația sa a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări.

NU există un conflict dovedit, NU există un motiv solid pentru această respingere.

Iar atitudinea Comisiei JURI a fost profund încurajată de opoziția din România, în frunte cu Președintele Iohannis, care anunța cu o oră înaintea deciziei că dorește consultări pe tema nominalizării unui nou comisar European.

Și să nu uităm nici de lobby-ul negativ exercitat de liderul Grupului Europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, împotriva României. Să nu uităm că președintele Comisiei JURI este membru al grupului condus de domnul Cioloș! Să-l întrebăm și pe domnul Dacian Cioloș ce demersuri a întreprins în acest sens și care este mai exact influența dumnealui în ceea ce privește decizia de astăzi.

Noi vom face o nouă propunere de comisar european. Iar în ceea ce privește invitația la consultări adresată de președinte, îi răspund că voi veni de îndată, același “de îndată” cu care și dumnealui a decis să numească miniștrii interimari – conform deciziei CCR care a stabilit că președintele a încălcat Constituția.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Informație in curs de actualizare…

Redactor Robert Bălan articol publicat de Ghicioi Mariana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s