😰Imagine dezolanta cu un pui de elefant dintr-o specie pe cale de dispariție, ucis, cu 70 de gloațe în corp…

Un pui de elefant pigmeu a fost găsit mort, cu 70 de gloanțe în corp, după ce a fost ucis de braconieri pe partea malaysiană a insulei Borneo.Elefantul dintr-o specie aflată în pericol de dispariție a fost descoperit în râul Sabah, trupul său fiind legat cu o funie de un copac, relatează The Straits Times.

Descoperirea a fost făcută de câțiva pescari care au alertat autoritățile.

Veterinarii care au efectuat examenul postmortem spun că elefantul a murit din cauza unui glonț care i-a pătruns în tâmplă. În total, 70 de gloanțe au fost trase în animal de la mică distanță, iar veterinarii spun că nu este exclus să fi agonizat minute în șir, pentru că nu s-a putut stabili ordinea în care au fost trase proiectilele. Se presupune, însă, că cel letal a fost tras ultimul.

Veterinarii au constatat că tanarului elefant, i-au fost tăiați fildeșii

Un purtător de cuvânt de la Departamentul pentru Animale Sălbatice Sabah a declarat pentru Straits Times: „A fost găsit legat pe malul râului și mai mult de jumătate din corp era sub apă. Nu știm sigur dacă elefantul a suferit înainte de a muri, dar așa presupunem”.

Augustine Tuuga, directorul Departamentului pentru Animale Sălbatice Sabah, a spus că actul comis este unul „barbar” și a stârnit revoltă. Anchetatorii au deja câțiva suspecți, cinci sau șase bărbați, care sunt bănuiți și în alte cazuri de braconaj.

În Malaysia, unde această specie de elefant este protejată, persoana care ucide un astfel de exemplar riscă 5 ani de închisoare sau amendă de 60.000 de dolari. Tuuga a spus că, în ultimii 10 ani, peste 100 de elefanți pigmeu au fost uciși pentru fildeșii lor care se vând extrem de scump pe piața neagră.

Imaginile cu cu puiul de elefant ucis cu 70 de gloanțe au fost făcute publice de către instituția condusă de Tuuga tocmai pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul iminent în care se află această specie și pentru a sublinia actele tot mai crude ale braconierilor. Nu au întârziat să apară reacții de revoltă ale unor organizații din toată lumea care luptă pentru protecția animalele.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s