🇫🇷News Alert: Un bărbat a atacat mai mulți polițiști cu un cuțit la Prefectura centrală din Paris…

O nouă dramă a zguduit astăzi poliția franceză.Cel puțin cinci ofițeri de poliție au fost uciși într-un atac cu cuțit, săvârșit de un colaborator în prefectura Parisului, foarte aproape de Catedrala Notre Dame. Agresorul, angajat administrativ la același sediu, a fost împușcat mortal.

Motivul atacului este încă necunoscut, deși nu există indicii că este vorba despre terorism, ci, eventual, despre o chestiune privată, poate de natură sentimentală. Potrivit BFM-TV, autorul a folosit un cuțit ceramic, foarte greu de detectat la aparatele de alarma de la intrarea in clădirea poliției, ceea ce ii duce să creadă că a acționat premeditat.

Atacatorul, care lucreaza la poliție de 20 de ani – potrivit lui Loïc Travers, secretarul sindicatului Alianței Poliției – a lucrat în direcția de informare. Și-a început atacul lângă biroul său și apoi pe scări. Un alt polițist l-a doborât folosind arma automată.

Evenimentele au avut loc la o zi după marea demonstrație a polițiștilor de la Paris care au protestat împotriva condițiilor lor grele de muncă, a agresiunilor de care suferă și a unor disprețuri sociale pe care le suferă. Marșul a denunțat cele 52 de sinucideri ale agenților petrecute în acest an.

Un perimetru de securitate a fost decretat imediat în prefectura, situată în île de la Cité, în inima capitalei franceze. Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a anulat o călătorie planificată în Turcia și a ajuns imediat în prefectură. Primul ministru, Édouard Philippe, se îndrepta spre locul tragediei.

În acest moment, stația de metrou Cité din capitala Franței, în apropierea secției de poliție unde a avut loc atacul, a fost închisă din motive de securitate, spun purtătorii de cuvânt francezi ai transportului public (RATP). .

Articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s