🇺🇸Un tânăr de 18 ani din Illinois aproape de moarte din cauza unui lichid folosit la o țigară electronică…

Medicii i-au spus tanarului de 18 ani că are plămânii unui batran de 70 de ani și că nu poate continua să facă sport.Când țigările electronice au ieșit pe piață, au fost văzute ca alternativa la fumat, care ar putea salva fumătorii de la un obicei mortal.

Mai multe studii arată că acești înlocuitori provoacă mai puține daune sănătății fumătorilor. Dar, în ultimele săptămâni, există mai multe cazuri de persoane care suferă de boli pulmonare potențial letale legate de utilizarea țigărilor electronice.

Există chiar și șase decese legate de utilizarea țigărilor electronice în ultima perioadă. Se pare că cauza morților este unul dintre componentele lichidelor utilizate, care conține Nicotină sau Thc, care, dacă este aspirat, este letal.

Lichidul în cauză este fabricat manual și aparent nu respectă standardele de siguranță ale producătorilor.

În mod exact, riscul ca consumatorii să inhaleze substanța dăunătoare a determinat lansarea unei alerte în 33 de state americane, în care au fost înregistrate 450 de cazuri de spitalizare pentru boli pulmonare. Decesele ar fi putut crește la șapte dacă Adam Hergenreder, un tânăr de 18 ani din Illinois, nu ar fi fost dus la spital la timp.

Băiatul fuma țigară electronica de 18 luni și inala o cantitate de fum egală cu un pachet de țigări pe zi. În ultima perioadă, însă, s-a simțit obosit și a început sa respire cu dificultate.

Mama lui Polly explică tabloidelor: „Medicii mi-au spus că dacă nu l-aș fi dus la spital, ar fi murit”.

Medicii i-au spus femeii și băiatului că lichidul aspirat a deteriorat plămânii și că acum are capacitatea de respirație a unui bătrân de 70 de ani. După ce a scăpat de pericolul morții, Adam este nevoit să părăsească Wrestling, un sport pe care l-a practicat înainte de a fi internat la spital.

Într-un interviu pentru CNN, Adam dezvăluie: „Este înfricoșător să mă gândesc cat rau a făcut acel mic obiect la plămâni”. Așa că vorbește despre consecințele asupra vieții sale sportive: „Am fost un luptător înainte de toate acestea. Este posibil să nu mai fac sport de performanța, având în vedere că este un sport foarte fizic și plămânii mei nu pot face față acestui efort „.

În aceste zile, au apărut informații mai precise despre cauza bolilor pulmonare apărute în SUA. În mod clar, nu este instrumentul de țigară electronică care le provoacă. După cum s-a specificat, mai multe studii arată că fumul vaporizat provoacă mai puține daune sănătății. În plus, țigara electronică nu este vândută ca instrument fără riscuri sau este recomandată celor care nu fumează, ci ca un instrument pentru a se opri din fumat. În interiorul piesei se explică, de asemenea, că cauza poate fi un lichid cu nicotină sau thc, dar din sursă (Oglinda) nu a fost specificat faptul că acest lichid a fost făcut acasă și nu a respectat dozele recomandate (informații adăugate ulterior de asemenea mai sus). Acest lucru se datorează faptului că, probabil, aceste informații nu au fost încă verificate. Nu am vrut să demonizăm utilizarea țigărilor electronice, întrucât daunele legate de utilizarea acesteia nu sunt încă sigure, ci să vorbim despre cazul unic și despre riscul pe care îl are tânărul de 18 ani. Și să raportăm ce se întâmplă în SUA.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s