🇪🇸🇷🇴🇲🇩Spania: Români și Moldoveni, ținuți în sclavie de alti compatrioți în ferme din Spania!

Sute de români și moldoveni, care erau ținuți în sclavie la ferme din Spania, au fost eliberați, după o amplă operațiune a gărzii civile.Investigațiile au durat mai bine de un an și au fost trimise după gratii 16 persoane, printre care și cinci oameni de afaceri. 

Familii întregi de români și moldoveni erau ținute în condiții greu de imaginat: dormeau pe jos, înghesuiți, pe saltele murdare și trăiau printre șobolani, potrivit unui material semnat de jurnaliștii de la El Pais.

Ajunși în Spania, românii și moldovenii erau repartizați în grupuri și păziți de către un așa-zis „caporal” și nu mai puteau părăsi țara. Un bărbat spune că nu a fost lăsat să participe la înmormântarea tatălui său, iar o femeie a raportat un abuz sexual.

Muncitorii primeau doar o zecime din salariu, erau obligați să plătească chirie, hrană și apă la supra-preț, astfel că nu se alegeau cu nimic.

Singura care avea de câștigat era Compania de Angajări Temporare, cu sediul în Almonte, care își mărea lunar conturile cu un milion de euro.

În ultimii 3 ani au căzut victime organizației peste 600 de persoane. Pe numele celor arestați au fost deschise dosare penale pentru trafic de persoane, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat. 

Investigațiile au început în vara anului trecut, când o patrulă a Gărzii Civile a depistat o mașină plină de imigranți fără documente. Operațiunea a scos la iveală o organizație formată tot din români, care îi ademeneau pe compatrioți să vină la muncă în Spania pentru un trai mai bun, apoi instaurau teroarea.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s