🇫🇷Franța: “Există indicii privind radicalizarea autorului atacului de la Paris”…

Procurorul care se ocupă de ancheta referitoare la atacul produs joi la o secţie de Poliţie din capitala Franţei, Paris, a declarat că au fost identificate indicii potrivit cărora a existat o „radicalizare latentă” a atacatorului, potrivit Reuters.Bărbatul a atacat joi, cu un cuţit, mai mulţi poliţişti în interiorul unei secţii de Poliţie. Patru persoane au decedat şi cel puţin una a fost rănită în timpul atacului, iar atacatorul a fost ucis de către alţi poliţişti aflaţi la faţa locului.

Francois Ricard, procurorul de caz, a declarat că există indicii potrivit cărora atacul a fost premeditat, iar printre aceste indicii se numără şi natura rănilor suferite de către una dintre victime. Procurorul a mai informat că atacatorul îşi exprimase în trecut dorinţa de a muri.

„Radicalizarea latentă” şi mesajele cu caracter religios pe care atacatorul le-a transmis soţiei sale cu puţin timp înaintea atacului sunt factori luaţi în considerare în anchetă, a declarat Ricard.

De asemenea, ancheta a scos la iveală legături ale atacatorului cu mai multe persoane care, cel mai probabil, sunt membre ale unei mişcări islamiste.

Atacatorul, în vârstă de 45 de ani, a fost identificat de către autorităţi ca fiind Mickael H.

Oficialii de la Paris nu au anunţat în mod clar că atacul este tratat ca fiind un incident terorist, însă Reuters notează că faptul că acesta este anchetat de către Parchetul Naţional Antiterorist este un indiciu că autorităţile iau în considerare această ipoteză.

Articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s