🇷🇴🇪🇺Anunț alarmant de la Bruxelles: Dăncilă va fi din nou Refuzată!

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a afirmat că nominalizările făcute de Viorica Dăncilă pentru funcţia de comisar european nu vor fi acceptate, deoarece Comisia Europeană preferă să întârzie procedura, decât să aibă în echipă un membru PSD. El a adăugat că Dan Nica are probleme de integritate.

„Nominalizările făcute până acum de Viorica Dăncilă nu vor fi acceptate niciuna. Vă spun că CE preferă să intre cu întârziere mai degrabă, decât să aibă un PSDist în rândurile sale. Dan Nica nu va ajunge niciodată comisar european, fiindcă are mari probleme de integritate. Tot Parlamentul European l-a văzut încercând să împiedice ridicarea imunităţii domniei sale, când procurorii au cerut anchetarea într-un dosar”, a spus, citat de Mediafax, Siegfried Mureşan, la Vrancea.

Liberalul a adăugat că Guvernul Dăncilă nu are credibilitate în Uniunea Europeană.

„E un Guvern cu zero credibilitate şi care nu poate obţine nimic pentru români în UE. Aţi putut vedea credibilitatea în procedura de numire a comisarului european. Rovana Plumb nu s-a luptat cu nimeni”, a susţinut Mureşan.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi, după şedinţa Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european, iar dacă se cere, social democraţii au şi o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare cãtre preşedintele PE.

Dan Nica, europarlamentar PSD, fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul Adrian Năstase, este un personaj cu adânci ramificații în „afacerile” murdare din ultimii 20 de ani.

Conform Rise Project, Numele ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale figurează în documentele depuse, pe 5 iulie 2012, la Curtea de Arbitraj din Suedia de către avocatul lui Thomas Lundin – fostul manager al Ericsson România. Thomas Lundin susține că ar fiplătit sume importante de bani lui Dan Nica pentru “a apăra interesele companiei L.M. Ericsson”.

Plățile neoficiale dezvăluite de Lundin ar fi fost acordate la începutul anilor 2000. Atunci, ca și acum, Dan Nica era ministrul Comunicațiilor – ocupând această funcție în perioada 2000-2004. Corporația Ericsson a obținut de la guvernul român, în iulie 2003, un contract în valoare de 40 de milioane de dolari pentru “realizarea sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112”. Contractul cu holdingul suedez s-a parafat fără licitație, autoritățile române invocând, la acea vreme, “regimul de urgență”.

Ulterior, Dan Nica a fost pus sub acuzare de DNA în doarul Microsoft fiind acuzat că ar fi primit o parte din suma de 20 milioane de dolari virată de Fujitsu Siemens Computers în contul unor off-shore-uri cu titlu de consultanţă aferentă contractului de licenţe Microsoft cu Guvernul, pentru ca acesta să fie încheiat în condiţiile propuse de Fujitsu.

Ulterior, cauza a fost clasată pentru că faptele s-au prescris.

Devenit un susținător acerb al lui Dragnea și al penalilor, Nica nu a ezitat să mintă Parlamentul European când a susținut că 98% dintre cei trimişi în judecată pentru corupţie au fost achitaţi în România.

În discuțiile neoficiale purtate pentru desemnarea coisarilor, Dăncilă a propus două nume: Rovana Plumb și Dan Nica. Conform informațiilor publicate de euractiv.ro, președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar fi respins cele două propuneri, dar, în final, a acceptat să o propună pe Rovana Plumb.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Doinița Fătu corespondent WordPress la Bruxelles

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s