🇨🇳Hong Kong: Un taximetrist a fost linșat de protestatari, după ce acesta a intrat cu taxiul in mulțime!

Incidentele au culminat cu momentul în care un taximetrist a intrat cu maşina în mulţime.Paula Hancocks, corespondent CNN: „Aşa arată o seară de duminică în Hong Kong. Peisajul a devenit deja unul obişnuit. Puteţi vedea din nou cum forţele de ordine încearcă să oprească protestul cu gaze lacrimogene. Asta se întâmplă în cartierul Mong Kok, o zonă care de departe a fost cea mai afectată în ultima perioadă.Această staţie de metrou a fost complet distrusă, foarte multe ieşiri au fost blocate din cauza a numeroase bucăţi de cioburi, în interior au izbucnit incendii şi după cum puteţi vedea s-au declanşat aspersoarele.”

Mai multe staţii de metrou au fost vandalizate. Protestatarii îi acuză pe cei care administrează metroul din Hong Kong că face jocul Beijingului.

În plus, manifestanţii şi-au dezlănţiut furia şi asupra poliţiştilor, pe care îi consideră deopotrivă inamici, alături de şefa guvernului, pe care o acuză că îi ţine partea Chinei.

Protestatar: „Nu îmi place guvernul chinez. E plin de cruzine. Vreau ca guvernul britanic să revină şi să conducă această ţară din nou.”Pentru a nu fi identificaţi şi a evita viitoare procese judiciare, manifestanţii continuă să poarte măşti, iar pentru a se proteja de gazele lacrimogene utilizate de poliţie sunt dotaţi cu ochelari de protecţie şi măşti de gaze.

Paula Hancocks, corespondent CNN: „Între timp, un taximetrist din Hong Kong a ajuns la spital după ce a intrat cu maşina într-un grup de protestatari. În imaginile filmate cu un telefon mobil se vede taxiul de culoare roşie în mijlocul mulţimii. Şoferul încearcă să întoarcă, dar intră în protestatarii aflaţi în jur. Bărbatul e apoi scos cu forţa din maşină şi lovit în cap şi în mai multe părţi ale corpului.

O sursă a mărturisit postului de televiziune CNN că şoferul era inconştient în momentul în care a fost găsit de echipele de intervenţie şi dus la spital. Momentan starea lui este critică, potrivit declaraţiilor medicilor, iar poliţia din Hong Kong investighează cazul.”

Redactor Robert Bălan articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s