🇷🇴❄Turisti blocati pe Transalpina din cauza zapezii. In zona s-a format gheata pe carosabil…

Drumarii au intervenit, in noaptea de duminica spre luni, pe Transalpina, in sprijinul mai multor turisti care au ramas blocati cu autoturismele in zona Ranca – Obarsia Lotrului din cauza ghetii sau carora le-a fost teama sa mai coboare din zona dupa lasarea intunericului.„Noaptea trecuta, la ultima revizie efectuata de colegii de la Districtul Ranca, au identificat pe acest sector de drum care este inchis pe timpul noptii (Ranca – Obarsia Lotrului – n.red.), dar, din pacate, unii participanti la trafic nu respecta aceste indicatii ale noastre, de a nu intra pe acest sector de drum, unii soferii s-au intors, au inteles ca este periculos, altora le-a fost frica sa mai coboare si au lasat masinile sus pe munte si au fost coborati de catre colegii mei cu utilajele de deszapezire pana in Novaci.

Urmeaza sa isi recupereze masinile de pe munte in urmatoarele zile”, a declarat, luni, reprezentantul Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Targu-Jiu, Cristi Tudor.

El a adaugat ca circulatia pe sectorul de drum Ranca – Obarsia Lotrului a fost oprita luni dimineata, drumarii actionand pentru curatarea soselei. Traficul va fi reluat in momentul in care se va putea circula in conditii de siguranta.

„A nins, s-au inregistrat temperaturi foarte scazute si un vant foarte puternic care a dus la formarea stratului de gheata pe partea carosabila, am intervenit cu material antiderapant, dar, din pacate, nu am putut curata partea carosabila pentru ca vantul foarte puternic a inghetat din nou si materialul antiderapant, care are o actiune pana la minus 8 grade, iar vantul puternic a facut ca temperatura de pe Transalpina sa fie mult mai scazuta.

Facem apel la conducatorii auto sa nu intre pe sectorul de drum inchis, este obligatoriu sa aiba anvelope de iarna atunci cand e zapada, indiferent de data din calendar. Acum a iesit soarele, utilajele sunt pe drum, curatam drumul si dupa aceea o sa dam drumul la circulatie, momentan circulatia acum este oprita”, a mai spus Cristi Tudor.

Articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s