🇷🇴Spitalul uitat de primărie face investiții de peste un milion de euro…

Situație paradoxală într-un spital din România.O unitate sanitară care nu a mai primit de câțiva ani vreun leu de la primărie pentru investiții, are în derulare două proiecte de dotare cu aparatură de ultimă generație, în valoare de milioane de lei.

Spitalul Municipal de Urgență Moinești – Județul Bacău are în derulare două proiecte în valoare de 6 milioane de lei. Pe lângă acestea, unitatea spitalicească a bifat dotarea cu un sistem revoluționar de transport al probelor de laborator, plasmei sanguine și radiografiilor, potrivit Ziarul de Bacău.

De asemenea, conducerea spitalului a reușit fără sprijin de la administrația locală deschiderea de noi cabinete. Ambele proiecte au o valoare de 2,9 milioane de lei, reprezentând fonduri europene. Mai mult, unitatea sanitară a primit o donație de 100.000 de euro, prin care s-a implementat un sistem pneumatic de transport al probelor de laborator, plasmei sanguine, radiografiilor și analizelor, a dezvăluit managerul Spitalului Moinești, Adrian Cotîrleț.

Primarul din Moinești subliniază lipsa de implicare a autorităților în menținerea și îmbunătățirea serviciilor de sănătate.

„Din păcate, administrația locală nu a dat până acum niciun ban spitalului, în intervalul 2016-2019. Există discuții în noul consiliu de administrație, dar speranțele în acest moment sunt zero. Suntem singurul spital din România care nu primește nimic, în condițiile în care administrația locală de la Mioveni a investit 60 de milioane de euro într-un spital nou”, a punctat Adrian Cotîrleț, potrivit sursei citate.

Articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s