🇷🇴🇪🇺Surpriză pentru Bruxelles: Corina Crețu – Adina Vălean, favorite pentru functia de Comisar European la Transporturi…

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o discuție informală cu jurnaliștii, că se va implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvernul demis, respectiv europarlamentarul PSD Dan Nica.„Mă voi implica la nivel european ca să nu fie acceptat un comisar european propus din partea unui Guvern demis”, le-a spus informal șeful statului jurnaliștilor prezenți la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, Victor Ponta pledează pentru nominalizarea Corinei Creţu în funcţia de comisar european, portofoliu care a mai fost deţinut de europarlamentarul ProRomânia, doar ca in aceea ocazie a fost la portofoliul Dezvoltării Regionale.

„Primul apel pe care îl fac către domnul Iohannis, către doamna Dăncilă, către toţi liderii responsabili: trebuie să rezolvăm rapid cu comisarul european. Eu cred că propunerea Corina Creţu este propunerea care va trece cel mai rapid şi va primit funcţia şi portofoliul cel mai important”, a declarat Ponta.

Varianta de comisar european din partea României vehiculată la vârful PNL este Adina Vălean, singurul europarlamentar român care este președintele unei comisii în Parlamentul European, fiind de altfel unul dintre cei mai influenți europarlamentari români la Bruxelles. 

Ursula von der Leyen face parte din PPE, formațiune la vârful căreia Klaus Iohannis are multă influență. 

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s