🇷🇴Presa Internațională despre DIMITEREA Guvernului Dăncilă: Parlamentarii români și-au demis Guvernul!

Jurnaliștii străini, cu ochii pe România. Principalele agenții și portaluri din lume au urmărit ce s-a întâmplat cu moțiunea de cenzură, în Parlament.Guvernul României a picat in urma unui vot de neîncredere în Parlament, cum era de așteptat, scrie portalul Politico. Doar 4 parlamentari au votat împotriva Cabinetului condus de premierul PSD Viorica Dăncilă, cu mult sub numărul de 233 necesar. Cele trei partide de opoziție care au inițiat votul au acuzat Guvernul că distruge economia și au criticat legile justiției, care au atras critici și din partea Comisiei Europene și a GRECO. În replică, Dăncilă a apărat acțiunile cabinetului său și a acuzat opoziția de aroganță și că interpretează greșit deciziile sale economice, notează portalul specializat în afaceri europene.

La rândul lor, jurnaliștii de la Reuters, citați de The New York Times, scriu că Guvernul PSD a picat moțiunea de cenzură, în timp ce mii de oameni s-au strâns în fața Parlamentului pentru a-i celebra cu Șampanie demisia. În timpul votului, aproximativ 100 de oameni au scandat în afara Parlamentului, sunând din fluiere și vuvuzele, și deschizând sticle de Șampanie, precizează Reuters.

Bloomberg comentează că politica în țară devine tot mai încrâncenată, în condițiile în care se apropie și alegerile prezidențiale, unde Iohannis este cale favorit sa repete un al doilea mandat.

Și jurnaliștii americani de la Associated Press afirmă că Guvernul a fost demis cu ușurință. Între timp, zeci de români s-au strâns în parcul de lângă Parlament, scandând “Victorie” și fluturând drapele, iar jandarmii îi păzeau, descrie AP atmosfera.

Știrea a ajuns și în China, unde agenția Xinhua amintește că Viorica Dăncilă a fost învestită în funcție în ianuarie 2018 și e prima femeie premier al României.

„România: Guvernul social-democrat, demis de Parlament”, titrează Agenţia France-Presse şi cotidianul francez Le Figaro. „Guvernul României, condus de social-democrata Viorica Dăncilă, a fost destituit joi de Parlament prin moţiune de cenzură, deschizând calea pentru găsirea unei noi majorităţi, cu doar o lună înaintea scrutinului prezidenţial”, notează Agenţia France-Presse şi cotidianul francez Le Figaro.

„Guvernul României a fost demis prin moţiune de cenzură”, titrează Agenţia China Nouă.

„Parlamentarii români au demis Cabinetul Dăncilă”, observă agenţia de presă Reuters.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s