💥🇪🇨Proteste violente in Ecuador! Cel puțin 5 morți!

Diferitele grupuri indigene atașate organizațiilor sociale au denunțat represiunea excesivă a poliției în timpul protestelor pașnice de pe întreg teritoriul Ecuadorului.Ombudsmanul Ecuadorului a confirmat, joi, 10 octombrie, moartea a cinci persoane, care au fost rănite de forțele poliției în dispersarea demonstrațiilor împotriva politicilor economice și a noilor rezoluții ale președintelui ecuadorian, Lenín Moreno.

Entitatea ecuadoriană a ratificat moartea liderului social, Inocencio Tucumbi, care a servit ca lider al Confederației Naționalităților Indigene din Ecuador din Cotopaxi (Conaie), rănită grav în protestele pașnice de la Quito, capitala Ecuadorului, miercuri, 9 octombrie 2019.

De asemenea, aceste decese au fost coroborate de președintele Mișcării Indigene și Țărănești din Cotopaxi (MICC), care a anunțat, de asemenea, că, printre persoanele care și-au pierdut viața în timpul protestelor, se află liderul comunității Yanahurco din Pujil, José Rodríguezgo Chaluisa.

După confirmarea acestor decese, organizațiile sociale și liderii indigeni au adus un tribut postum acestor două victime la instalațiile Agora Casei de Cultură, situată în orașul Quito, la ora 10.00 (ora locală).

Resturile mortale ale acestor lideri aborigeni vor fi transferate în orașul natal, astfel încât să primească onorurile funerare și înmormântarea ulterioară de către rude și persoane dragi.

Articol publicat de Andrei Marian Mihai

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s